שוקלים לרכוש דירה אך אינכם יודעים מהן השלכות המס? אל תדאג, אנחנו מכוסים אותך! בפוסט זה בבלוג, נסקור את כל מה שאתה צריך לדעת על מיסי רכישה – מה הם עד איך הם יכולים להשפיע על השורה התחתונה שלך. המשך לקרוא כדי לגלות עוד!
סקירה כללית של מס רכישה בישראל
בישראל מס רכישה הוא מס פרוגרסיבי המוטל על רכישת מקרקעין. שיעור המס הזה יכול לנוע בין 3.5% ל-6%, בהתאם לאופי העסקה. מס זה חל על מגוון עסקאות, לרבות רכישת נכס למגורים, דירה שנייה או נכס לעולה חדש. בנוסף, עבור רכישות מסוימות, כגון אלו שבוצעו על ידי רוכשי דירה ראשונה או עולים חדשים, קיימות הטבות שעשויות להפחית את גובה מס הרכישה המגיע. חשוב להבין את הפרטים של מס זה על מנת להבטיח שאתה משלם את הסכום הנכון ומנצל את כל ההטבות העומדות לרשותך.
חישוב מס רכישה בישראל
בבואנו לחישוב מס הרכישה בישראל, חשוב להבין את מדרגות המס. עבור תושבי ישראל או מי שהפך לכזה בתוך שנתיים מרגע הרכישה, מדרגות המס מתחילות מ-0%. מעבר לסכום מסוים, שיעור המס עולה ל-3.5%, 5% ולאחר מכן ל-6%. לרכישת קרקע, חנות, משרד או בניין, שיעור מס הרכישה הוא לרוב 6%. כמו כן, בעת רכישת נדל”ן בישראל, רוכש מחויב בדרך כלל במס רכישה בשיעורים של עד 10% לכל היותר. לבסוף, אם תרכשו דירה שנייה, יוטל מס רווח הון בשיעור של 25% מהעלייה הריאלית בשווי הדירה.
הטבות לעולה חדש ולרוכשי דירה ראשונה
עולים חדשים ורוכשי דירה ראשונה יכולים ליהנות משיעור מס רכישה מופחת בישראל. שיעור מס הרכישה לעולים מתחיל ב-0.5% מהשקל הראשון ועד 1,842 מיליון שקל. יתרה מכך, לרכישת דירת מגורים יחיד יש יתרון במדרגת מס נמוכה בהרבה: השווי עד 1,623,320 ₪ אינו חייב כלל במס.
מס רכישה באופן כללי
בישראל מס רכישה הוא מס רכישה שהקונה מחויב לשלם ברכישת מקרקעין בישראל. שיעור המס מחושב באמצעות מדרגות מס רכישה, כלומר ככל שערך הנכס גבוה יותר כך שיעור המס יהיה גבוה יותר. ככלל, רוכש מקרקעין חייב במס רכישה בשיעורים של עד 10% .
באופן כללי, מסי קנייה הם מסים על סחורות ושירותים שנרכשו על ידי צרכנים. המס מוטל בדרך כלל על הזכות להשתמש או לצרוך את המוצרים או השירותים שנרכשו, והוא מחושב כאחוז מהמחיר לצרכן ומתווסף לעלות המוצר או השירות. בישראל אין מס בולים על רכישות ואין גם קיבוץ מס מאוחד מותר. עם זאת, עולים חדשים ורוכשי דירה ראשונים יכולים ליהנות מפטורים מסוימים ממס רכישה, וכן ממיסוי מופחת בקניית דירה שנייה.
מס רכישה לדירה שניה
בשנת 2021 העלתה ממשלת ישראל את שיעור מס הרכישה על דירה שנייה ל-8%. המשמעות היא שאם אתם רוכשים דירה שנייה, תצטרכו להביא בחשבון את האחוז הזה בחישוב העלות הכוללת של הדירה. שינוי זה ראוי לציון במיוחד עבור תושבי חוץ ואזרחים ישראלים שעלו לארץ במהלך השנתיים האחרונות, שכן הם יכולים כיום להשתמש בהטבת מס רכישה לעלייה גם אם כבר בבעלותם דירה נוספת בישראל. כמו כן, מכירות של עד שתי דירות פטורות ממס רווחי הון עד ליום 1.1.2014, ולאחר מכן השיעור חייב במס. חשוב לקחת בחשבון את שיעורי המס הללו כאשר בוחנים השקעה בדירה בישראל.
מס רכישה לעולה חדשה
עולים חדשים לישראל זכאים למדרגות מיוחדות של מס רכישה של 0.5% ו-5% על דירתם הראשונה, בכפוף למגורים אישיים בה. אבל מה לגבי מס רכישה לדירה שנייה?
עולים חדשים לישראל יכולים ליהנות גם מהנחות מס ופטורים על מיסי יבוא אישי, הזמינים באתר רשות המיסים. זה יכול לספק חיסכון משמעותי בעת רכישת נכס. כמו כן, גם רווחי הון ממכירת נכסים שנרכשו בחו”ל ונמכרו תוך 10 שנים פטורים ממסי רכישה. הסכמים לרכישה והשכרה של דירות ב-10 השנים האחרונות מגיעים גם עם הטבות מס לעולים חדשים. עם כל כך הרבה הטבות זמינות, עולים חדשים יכולים לחסוך הרבה כסף בכל הנוגע למס רכישה.
לסיכום
לסיכום, מס רכישה הוא חלק חשוב ממערכת המס בישראל. לעולים חדשים ולרוכשי דירה ראשונה חשוב להבין כיצד פועל מס הרכישה בישראל, וכן להבין את העקרונות הכלליים של מס רכישה. כמו כן, חשוב לקחת בחשבון את שיעורי מס הרכישה השונים החלים על דירות שניות ועולים חדשים. על ידי הבנת מס הרכישה, עולים חדשים ורוכשי דירה ראשונה יכולים לקבל החלטות מושכלות בעת רכישת נכס בישראל. ליעוץ אישי על מס הרכישה צור איתנו קשר.